Filmovi, knjige i znoj

Rujan 2, 2009 at 4:59 pm 1 komentar

Pripreme za krkatlon (službeno je krk3atlon) su u punom tijeku. Jučer sam iskoristio prvi radni dan unutarnjeg bazena na Mladosti (bilo je 5 ljudi) i otplivao jednu rundu. Za vikend je na redu bila grupna vožnja po Zagorju. Pošto je neko pravilo da se najmanje koncentriraš na disciplinu u kojoj si najbolji tako sam ja malo zanemario svoj cestovni bicikl. Bilo nas je četvero i baš sam se izguštao u brzini koju možeš postići samo cestovnjakom. Za one kojima se ne  da gledati moj sports tracker, 110 km i 29 prosjek.

Od drugih stvari imam za preporučiti film i knjigu. Film je I love you man. Napravila ga je ekipa 40 year old virgin, i Forgetting Sarah Marshall. Iako je na isti kalup kao i ovi, ipak su našli novi kut gledanja na ljubavno-socijalne jade srednjovječnih ljudi. Ovaj put je problem da glavni lik nema muških prijatelja. Cura ga obožava, njene prijateljice isto ali svi muški koje zna ga ne doživnjavalju. A ni on njih. Naravno da na kraju nađe prijatelja ali dok ga nađe prođe nekoliko pedera, nervoznih pokeraša i nabrijanih nogometnih fanova. Super razbibriga uz kokice i pivu.

Knjiga koju čitam je Utjehe filozofije Alaina de Bottona. Ideja iza knjige je da bi filozofija trebala pružati utjehu ljudskim patnjama. Koncept je da se prezentiraju patnje jedna po jedna i za svaku se nađe jedan poznati filozof iz povijesti koji je dao najbolji lijek za dotični problem. Dosta je teško napisati ovakvu knjigu da s jedne strane bude čitljiva i ne komplicirana a s druge da ne bude trivijalna. Sličnu formulu je isti pisac upotrijebio u The art of travel (koju isto preporučam). Jedna žlica povijesti filozofije lijepo umotana u piščeve komentare. Tek sam na pola i jedva čekam da ju završim. Mislim da ovo nije zadnja De Bottonova knjiga koju čitam – već sam bacio oko na Kiss and tell. Ovu sam vidio u algoritmovom izdanju. Jedina dvojba je da li poticati hrvatske izdavače ili kupiti original na engleskom i izbjeći nerviranje nad prijevodom….

U subotu je Vršič. 810 metara penjanja:))2000 ljudi. 13km do gore. Puno muke. I jedan post u ponedjeljak.

Oglasi

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , .

Novi početak Juriš na Vršič 2009

1 komentar Add your own

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Flickr Photos

Twit

RSS Ciclismo

  • Došlo je do pogreške; kanal je vjerojatno privremeno nedostupan. Pokušajte kasnije.

RSS forza Roma

  • Došlo je do pogreške; kanal je vjerojatno privremeno nedostupan. Pokušajte kasnije.

RSS Gazzetta

  • Došlo je do pogreške; kanal je vjerojatno privremeno nedostupan. Pokušajte kasnije.

%d bloggers like this: