Novi početak

Kolovoz 24, 2009 at 1:37 pm 1 komentar

Zapravo nije početak nego nastavak ali ovako je zvučalo bolje. Prije nekog vremena sam napisao post sa ciljevima za ovu godinu – Franju sam odvozio i nešto i napisao o tome. Za jesen sam ostavio Juriš na Vršič i Krk olipmijski triatlon. Malo sam bio skeptičan da li će biti  Krk triatlona jer je prošle godine bilo prvo izdanje, nije se moglo ništa naći na netu neko vrijeme, ali neki dan se pojavio raspis.

krk3atlon_banner

Usprkos tome što nisam bio siguran da li će se krk održati ovo ljeto sam pokušavao plivati kada god i koliko god sam mogao. Čak sam imao i premjerni nastup na plivačkoj ligi (1500 m plivanja – jednaka dužina kao i na olimpijskom triatlonu). Naravno, pošto je moja plivačka tehnika u povojima isplivao sam zadnji za 43 minute. Ovo vrijeme uključuje jedno nasukavanje na obalu (tko te stavi ovdje!?!) i naknadno orijentiranje. Čak sam i preživio i razgovor dva čovjeka (starija od mene, sa škembicama):  – “šta god da radim ispod 23 minute ne mogu”…

Što se tiče bicikla na povratku sa izleta na Cres sam stao i izvidio biciklističku stazu od prošle godine – da znam šta me čeka. To je bila dobra ideja dok nisam saznao da su promjenili stazu. Ali sreća je da nisam parkirao auto na samom startu nego par kilometara dalje, u smjeru u kojem ide staza ove godine. Tako da znam kako izgleda prvo brdo:)

Ostalo je cca mjeseca dana pa sam odlučio iskoristiti preostalo vrijeme čim bolje.

Trening – osnova će mi biti plivanje i trčanje, jer tu mogu najviše napredovati. Od bicikla ću imati jednu ili dvije vikend vožnje. Kao pripremu za utrku ću napraviti duatlon ligu na jarunu (vikend prije utrke) i Juriš na Vršič.  Duatlon će mi služiti da procjenim koji ću tempo moći držati.

Oprema – Vozit ću svoju oranginu. Već samodlučio da neću montirati aero bars (rogove). Pošto će biti cca 800 m penjanja bolje da sam čim lakši. Drugi razlog je da se nisam puno vozio s njima a ne volim na utrkama isprobavati nove stvari.  Odjeća je mali problem i moram razmisliti šta ću i kako. Mogu navlačiti biciklističke gaće na kupaće nakon plivanja (što sam koristio na jarunskoj ligi do sad) što je isprobana varijanta ili idem u šoping po triatlon gaće (što je skupo) ili koristim biciklističke gaće i za plivanje (što opet nisam probao).

Orangina

Ostalo – prijave, rezervacija spavanja, kupovina gelova i sl, planiranje tempa utrke i hranjenja po njoj – u bližoj budućnosti.

Oglasi

Entry filed under: bicikli. Tags: .

Rezime godišnjeg Filmovi, knjige i znoj

1 komentar Add your own

  • 1. Oana  |  Kolovoz 26, 2009 u 7:30 pm

    Ajde, sretno! Meni si velika inspiracija, kad ću narasti bit ću i ja triatlonka 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Flickr Photos

RSS Ciclismo

  • Došlo je do pogreške; kanal je vjerojatno privremeno nedostupan. Pokušajte kasnije.

RSS forza Roma

  • Došlo je do pogreške; kanal je vjerojatno privremeno nedostupan. Pokušajte kasnije.

RSS Gazzetta

  • Došlo je do pogreške; kanal je vjerojatno privremeno nedostupan. Pokušajte kasnije.

%d bloggers like this: